XH. Npuagtub wrote:Wow.......ua cas lub ntiaj teb yuav dav ua luaj li es peb cev tes ncav tsis txog nej li os cov kwv tij hmoob, uas cas nej yuav poob rau lub teb chaws tsis muaj kev ywj pheej yuav ua rau nej cov uas tshaib nqis txog Tswv Ntuj lub moozoo tau ntsib kev tsim txom ua luaj li os, ua cas nej tsis yog cov nyob rooj teb peb nyob no os cov me phooj ywg. Nyob rooj teb peb nyob no cas yuav muaj tsev teev ntuj rau txhua txoj kev los tsis muaj neeg kam mus xauj mus teev Huab Tais Ntuj li, tseem yuav ua hnub ua hmo hu mas sawv daws thiaj li tuaj teev ntuj xwb. Zoo siab nej muaj txoj kev ntseeg zoo ruaj khov mos nawv peb cov me kwv tij hmoob, thov kom Tswv Ntuj nrog nej nyob ua nej siab kaj lug.
XH NpuagTub, koj hais yog lawm os, nyob teb chaws vam meej, Tsev Nteev Ntuj mus txog lub zos twg los muaj txhua txoj ke, tiam sis mas pom nyob tom tej qab ke qaum kev Bar quav dej quav cawv ma neeg mus nyob hauv ntau thiab coob tshaj, hos hauv tsev teev ntuj mas yog yuav teev ntuj tseem yuav tau hu tiag, ib txhia mas tseem tub qaug lawv vim lawv tsis tau zoo pw, ib txhia mas tseem muaj kev tawm rooj tseem ceeb sthaj mus teev ntuj, ib txhia ces tseem muab kev ua noj ua haus saib muaj nqis dua teev ntuj, tseem mus ua tshoob ua kos rau hnub teev ntuj xum tseg Tswv Ntuj tom qab, muab xav txog los mas cas yuav hloov tsis tau muab cov kwv tij ntshaw ntshaw teev ntuj sab teb chaws txom nyeem los nyob rau tej qho chaw teev ntuj thaj yeeb.
Muaj ib txhia Hmoob thaum twg yuav teev ntuj ua ke xwb txawm siv pib sib cav sib ceg, yog tus coj nws tsis khoom hu es kom lwm tus hu xwb mas txawm siv tub qaug tsev neeg uas tus coj hu tsis tau, tej nyuam qho me me li no xwb txawm siv tso kev teev ntuj tseg, cas Hmoob tej siab ntsws yuav mus xav kom tau kheej xwb.
Muaj ib txhia Hmoob ces sib sib ntxub li, yog hnub no teev nyob hauv ib tug uas lawv tsis nyiam tsev lamw ntag ces tsev uas ntxub ntawv yeej tsis kam tuaj tshwm li, txawm muaj XH Muaj Txiv Plig tuaj deb tuaj txog los luag yeej xum nkaum zog tsuav tsis tau mus tsuj tsev Hmoob ntawv lub tsev. tej yam no ua rau kuv tu siab los kua muag, ua tsis tau dab tsi, yus li ces yus nyob nruab nrab ntawm sawv daws, ncaj leej twg los yus yeej zoo siab twj ywm mus nrog lawv koom teev ntuj .