Maiv Tooj 6th March 2012, 8:27 am
Ntxhuav Mom Xyooj wrote:March 6, 2012
Nyob zoo cov phooj ywg ntseeg Yesxus tuaj koom rau hauv lub vasab Hmoob
Catholique. Kuv yog Ntxhuav Mom Xyooj,kuv tshawb fawb pom lub vasab no
hauv internet Google, kuv thiaj li nkag tau tuaj nrog nej sib fim hauv no.
Tab sis kuv tsis txawj kov computer pes tsawg. Kuv nyob rau teb chaws USA.
Lub roog Oregon puab rau sab Pacific hiav txwv. Kuv thiab tsev neeg peb los ntseeg ntuj xyoo 1977 nyob rau yeej thoj nam,Namyao,Thaib teb. Thaum
ntawd tseem hluas ces yeej tsis paub tias kev ntseeg ntuj yog dab tsi li.
Pom muaj cov tub ntxhais niaj hmo tuaj mus teev ntuj tsheej pab lom zem
kawg ces lam caum lawv mus saib puas muaj tus puav hluas nkauj nyiam yus
xwb. Mus mus kuj tsis muaj tus nyiam yus,vim yus tsis zoo nraug pes tsawg.
Ces xyoo 1980 kuv mam li tuaj mus rau USA mam li tuaj yuav poj niam. Lub sij hawm tuaj txog USA los yeej tsis tshawb fawb nyeem ntawv Moozoo li ces
yeej tsis paub kev ntseeg ntuj zoo li. Tsis muaj ib tug XH. Hmoob qhia peb. Yus yuav tau nrhiav kev ntseeg yus tus kheej xwb nawb cov phooj ywg.
Nyob zoo tub Txawj Tuam thiab kwv Ntxhov Mom Xyooj,
Kwv Ntxhov Mom Xyooj,
Zoo siab uas nws ncig ncig ntuj es tseem tuaj nrhiav tau peb nrhiav Tswv Ntuj thiab. Yog ib lub txiaj ntsim zoo heev uas nws tuaj txog rau peb, tuaj txhawb peb siab, nqa peb zog.
Thaum nws mus caum cov hluas mus teev Ntuj seb hluas nkauj puas nyiam nws, tsis muaj hluas nkauj nyiam los twb yog Huab Tais Yes Xus twb nyiam nws lawm es thiaj li tsis muaj tus tab kaum nws lub caij ntawd.
Kwv Ntxhuav Mom, tsis muaj Xib Hwb Hmoob tuaj qhia nej los nej twb txawj nrhiav tau Tswv Ntuj lub ntsiab zoo heev lawm es txhob tu siab thiab mog. Kuv pom tau tias yog yus nrhiav yus mas yus yuav nrhiav tau tob dua uas muaj neeg qhia yus. Kuv tseem nco tau, yav thaum ub lawv qhia kev ntseeg rau kuv mas kuv tsis tshua rau siab kawm thiab nrhiav qhov tseem ceeb li; thaum tsis muaj neeg qhia kuv lawm es kuv mam rov nrhiav kuv no ces kuv ho ua hnub ua hmo mus tshawb, mus xawb qab roob qab ha txhua nrho.
Kwv Ntxhuav Mom, kuv xav tias nws twb tuaj sau ntau lawm thiab, seb nws puas xav tso nws ib daim duab rau ntawm nws lub npe, los seb nws puas xav tso ib tug duab hauv cab sab rau nws lub npe?
Yam li yog nws tsis xav tso nws tus kheej duab no seb nws puas xaiv ib daim duab tuaj kuv tso rau nws los yog nws puas nyiam ib daim ntawm nov?